Καταδικάζουν σύσσωμα τα κόμματα τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Μητσοτάκης: Αποτελεί χτύπημα και στην Ελλάδα – Ζωτική ανάγκη η πάταξη της τρομοκρατίας

Καταδικάζουν σύσσωμα τα κόμματα τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδικάζει τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν πρέπει να νικήσει το θρησκευτικό μίσος και ο φόβος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τον βελγικό λαό.

«Πενθούμε και εμείς μαζί τους. Οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι χτύπημα και στην Ελλάδα. Υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η πάταξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών είναι ζωτική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Οφείλουμε, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε - και στην πατρίδα μας - τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης: Την ασφάλεια και την ελευθερία» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η σκέψη μας στον βέλγικο λαό. Θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν. Η Ευρώπη μια οικογένεια απέναντι στην τρομοκρατία & τον φανατισμό» είναι το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά.

sss.jpg
«Το ΚΚΕ καταδικάζε�� τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βελγικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του λαού» αναφέρει το κόμμα του Περισσού.

«Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει: «Οι άνθρωποι του Ποταμιού εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στους συγγενείς των θυμάτων. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι χρειαστούν».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον βελγικό λαό που δοκιμάζεται σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top