Σήμερα η μετωπική Τσίπρα – Κυριάκου για Δικαιοσύνη και διαπλοκή

Τα βλέμματα στραμμένα στη Βουλή – Θα ακουστούν ονόματα;

Σήμερα η μετωπική Τσίπρα – Κυριάκου για Δικαιοσύνη και διαπλοκή

​Στη Βουλή στρέφεται το ενδιαφέρον σήμερα, καθώς στις 19:00 το απόγευμα, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη λειτουργία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας σε αυτή πως την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

Σημείωσε ακόμα πως οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήρισε «δυστύχημα» ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, προϊδέασε για το κλίμα που θα επικρατήσει στη σημερινή συζήτηση, δηλώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους».

Επίσης στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ την Πέμπτη, οι εξελίξεις στη Δικαιοσύνη θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top