Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι σε ομηρεία στο προσφυγικό

«Έχουμε κλείσιμο των βορείων συνόρων και την αντίληψη ότι Τουρκία και Ελλάδα συγκροτούν έναν ενιαίο χώρο»

Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι σε ομηρεία στο προσφυγικό

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν του αρέσει η εικόνα «μίας εξωτερικής πολιτικής και κυρίως μίας ευρωπαϊκής πολιτικής που εκφέρεται και συγκροτείται με tweets».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, επεσήμανε ότι η Ελλάδα «είναι σε ομηρεία σε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση που γίνεται με την Τουρκία» και πρόσθεσε πως «έχουμε κλείσιμο των βορείων συνόρων και ταυτόχρονα έχουμε την αντίληψη των Ευρωπαίων ότι Τουρκία και Ελλάδα συγκροτούν έναν ενιαίο χώρο».

Όσον αφορά το χώρο της Δικαιοσύνης και τις εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είχε μία εργαλειακή αντίληψη, χυδαιολογούσε, συκοφαντούσε, προσπαθούσε να εκθέσει ανθρώπους και να τους υπονομεύσει με ψέματα» και σημείωσε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης και των συνεταίρων της για το τι σημαίνει “είμαι στην εξουσία”, τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών, τι σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τι σημαίνει προστασία του κράτους δικαίου. Η “υπόθεση Τσακυράκη” είναι εξίσου σημαντική -ίσως και σημαντικότερη- από την υπόθεση της κ. Τσατάνη, αλλά και τα δύο μαζί και όλο το κλίμα, το οποίο δημιουργείται, είναι αδιανόητο και ανατριχιαστικό».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ό,τι κάνει, τ�� κάνει με γνώμονα το δικό του όφελος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top