Φίλης: Ντροπή να χρησιμοποιούν τους μαθητές για το θέμα των hotspot

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει πως οι δάσκαλοι οφείλουν να γίνουν «ανάχωμα στη ρητορική του μίσους»

Φίλης: Ντροπή να χρησιμοποιούν τους μαθητές για το θέμα των hotspot
Για εμπλοκή της σχολικής κοινότητας από τοπικούς φορείς στο θέμα της δημιουργίας των hotspot κά��ει λόγο ο Νίκος Φίλης, ο οποίος εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός και το χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο.
«Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η εμπλοκή και η χρησιμοποίηση της σχολικής κοινότητας από τοπικούς φορείς που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία Κέντρων Μετεγκατάστασης προσφύγων. Στη χώρα που γέννησε και διέδωσε τον ιερό θεσμό του Ασύλου, το κλείσιμο σχολείων και η παρουσία μαθητών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ανεπίτρεπτη» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος καλ��ί τους δασκάλους και τους καθηγητές «να γίνουν ανάχωμα στη ρητορική του μίσους, των διακρίσεων, των προκαταλήψεων, της μισαλλοδοξίας».
O κ. Φίλης τονίζει ότι το παράδειγμα της γιαγιάς Αιμιλίας στη Μυτιλήνη αλλά και δεκάδων άλλων Ελλήνων από τα νησιά «πρέπει να περάσει σε κάθε σχολική τάξη και να εμπνεύσει τα παιδιά μας».
«Το υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί της χώρας δεν θα επιτρέψουν καμία ενέργεια που χρησιμοποιεί τους μαθητές ως όργανα της ρητορικής του μίσους και του διχασμού» επισημαίνει στη συνέχεια ο κ. Φίλης, ο οποίος επικαλείται τη φράση της Νομπελίστριας Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι, ότι «ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα μολύβι και ένα βιβλίο μπορούν να αλλάξουν τον κό��μο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top