Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του Κ. Ι. Δεσποτόπουλου

Φτωχότερος ο πνευματικός κόσμος

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του Κ. Ι. Δεσποτόπουλου

​Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Ι. Δεσποτόπουλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος.

«Η μνήμη του και το έργο του συνιστούν πραγματική εθνική μας κληρονομιά», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπήρξε κορυφαίος πνευματικός ταγός της εποχής μας, με διεθνή και, κυρίως, ευρωπαϊκή ακτινοβολία.

«Γνήσιος εκπρόσωπος και εκφραστής του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος υπηρέτησε, με απαράμιλλη συνέπεια και με παράδειγμα τον ίδιο το βίο του, τις βασικές του σύγχρ��νες παρακαταθήκες, ήτοι τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Φτωχότερος ο πνευματικός κόσμος μετά το θάνατο του Δεσποτόπουλου»

Τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του σπουδαίου ακαδημαϊκού εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πνευματικός κόσμος της Ελλάδας έγινε φτωχότερος. Ο Κ.Ι. Δεσποτόπουλος, λαμπρός καθηγητής φιλοσοφίας και ακαδημαϊκός, τίμησε με τη στάση του και την ιδιότητα του μάχιμου πολίτη. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΕΑΜ, με έντονη αντιστασιακή δράση, το 1947 απολύθηκε από τη θέση του στο πανεπιστήμιο και εκτοπίστηκε, έως το 1950, στη Μακρόνησο», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Το επιστημονικό του έργο αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες γεν��ές».

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για το θάνατο του Δεσποτόπουλου

«Ο Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος υπήρξε ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός δάσκαλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες διανοητές και μελετητές της φιλοσοφίας. Υπηρέτησε με ξεχωριστή αφοσίωση την πνευματική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Απέδειξε στην πράξη ότι ένα δημιουργικό μυαλό δεν περιορίζεται από τη βιολογική ηλικία. Αφήνει πίσω του πλούσιο επιστημονικό έργο, παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Η απώλεια του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top