Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ. Αναζητούν μέτρα 440 εκατ. ευρώ

Ποιοι είναι οι παίκτες της διαπραγμάτευσης; - Πρώτη ανάρτηση: 11/06/2015, 14:46

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ. Αναζητούν μέτρα 440 εκατ. ευρώ

​Σε εξέλιξη είναι το νέο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς οι διαπραγματεύσεις όπως όλα δείχνουν βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους για να επιτευχθεί συμφωνία.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών αποκαταστάθηκαν χθες κατά την συνάντησή τους και πως σήμερα θα συνομιλήσουν με στόχο να διερευνηθούν τα περιθώρια επίτευξης λύσης στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Εξηγώντας μάλιστα και τον γρίφο του κ. Γιούνκερ με την αγελάδα, ο κ. Σχοινάς είπε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν εννοούσε ότι «η αγελάδα - δηλαδή η Ελλάδα - πατινάρει εδώ και καιρό πάνω σε λεπτό στρώμα πάγου και πρέπει να την απομακρύνουμε από εκεί γιατί θα σπάσει».

Την ίδια ώρα Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα γίνει το Eurogroup».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, θα συνεχιστούν και σήμερα και θα επικεντρωθούν στο συνταξιοδοτικό, στον ΦΠΑ και στο πρωτογενές πλεόνασμα. Και αυτά και άλλα πολλά θα πέσουν στο τραπέζι. Δε νομίζω ότι θα υπάρχει συμφωνία σήμερα αλλά την ερχόμενη εβδομάδα το Eurogroup θα βάλει την σφραγίδα του σε μια συμφωνία».

Τα εκκρεμή δε θέματα που θα μείνουν ανοιχτά μετά από τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ θα κλειθούν να κλείσουν ο Ν. Παππάς, ο Ε. Τσακαλώτος, ο Π. Μοσκοβισί και όποιος άλλος κριθεί ότι χρειάζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top