ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος ο Σαμαράς

"Εξαφανίστηκαν” ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ-Οι μισοί Έλληνες βλέπουν νέο μνημόνιο

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της “ Palmos Analysis” για την ιστοσελίδα TVXS .

dimoskopisi.jpg

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,4 %, η ΝΔ 17,4% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, το Ποτάμι με 5,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,8%,

Η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑΟΣ έχουν "εξαφανιστεί", ενώ Οικολόγοι Πράσινοι και Δράση συγκεντρώνουν 1,2% έκαστος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1% και δεν μπαίνουν στην Βουλή, καθώς τα ποσοστά τους είναι πολύ μικρότερα του 3,0%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 14,4%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 33%. Το 27% των ερωτηθέντων απαντούν αυθόρμητα ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

samaras.jpg

Σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 49% την θεωρεί ανύπαρκτη. Το 20% πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση είναι «ήπια», ενώ «σκληρή» την χαρακτηρ��ζει το 28% των ερωτηθέντων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες θεωρούν ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. Στη σχετική ερώτηση το 50% απαντά «ναι» και το 23% «μάλλον ναι» (στο σύνολο 73%), ενώ «όχι» απαντά το 10% και «μάλλον όχι» επίσης το 10% (σύνολο 20%).

Σχετικά με μια νέα συμφωνία με τους δανειστές για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αυτή θα πρέπει να ��ίνει από την επόμενη κυβέρνηση μετά από εκλογές. Το αντίθετο, ότι δηλαδή η συμφωνία πρέπει να γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση, πιστεύει το 38%.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top