Γεωργιάδης: Αν τα σπάσουμε με την τρόικα, ανατρέπονται όλα

«Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία» - «Δεν θα δεχθούμε νέα οριζόντια μέτρα»

Γεωργιάδης: Αν τα σπάσουμε με την τρόικα, ανατρέπονται όλα
Την εκτίμηση ότι εάν η κυβέρνηση «τα σπάσει» με την τρόικα θα ανατραπούν όλοι οι σχεδιασμοί, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.

«Εάν “τα σπάσουμε”, που θα συμβεί μόνο αν η τρόικα επιμείνει στα δημοσιονομικά μέτρα, θα είναι ένα δυσάρεστο νέο. Θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα πάντα. Πιστεύω όμως ότι θα τα βρούμε» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι ο Γιάννης Βρούτσης έχει επεξεργαστεί και θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο στους εκπροσώπους των δανειστών, το οποίο γνωρίζει και ο ίδιος, και ��ρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες αλλά μπορώ να σας πω να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Θα κάνει αυτό που είναι σωστό και δεν θα δεχθεί πράγματα που θα είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία. Αν η τρόικα επιμείνει σε οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, θα τορπιλίσει τη συμφωνία με δική της ευθύνη. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν πάει για να σπάσει τη συμφωνία, πάει για να βρει μια λογική συμφωνία μεταξύ λογικών ανθρώπων».

Αναφερόμενος στη διαφορά των δύο πλευρών για το δημοσιονομικό κενό του 2015, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε: «Πιστεύουμε -με βάση και το παράδειγμα του 2014- ότι δεν υπάρχει το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται η τρόικα,. Θα είναι μερικά εκ. ευρώ, δηλαδή ανάξιο λόγου για τη διαπραγμάτευση. Πιστεύω ότι θα πείσουμε την τρόικα, θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα πετύχουμε και τις προθεσμίες». Παράλληλα, τόνισε ότι δεσμεύεται να ψηφίσει τη συμφωνία που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κρίνουν ως την πιο συμφέρουσα τη δεδομένη στιγμή.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ανάγκη συγκρότησης εθνικού σχεδίου: «Αναφέρομαι σε ένα εθνικό μνημόνιο, που θα λέμε ότι θέλουμε τη χώρα μας πρωταγωνίστρια και πρέπει να κάνουμε αυτά τα βήματα. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτό το σχέδιο και αν όλα πάνε καλά και βγούμε από το πρόγραμμα εντός χρονοδιαγραμμάτων, το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση αυτού του σχεδίου».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ δεν θα επηρεάσουν την κυβερνητική συνοχή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top