Μαρκόπουλος σε Δρίτσα: «Τι είστε; Οι τρομοκράτες της αίθουσας»;

Διάλογοι απείρου κάλλους στη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική

Μαρκόπουλος σε Δρίτσα: «Τι είστε; Οι τρομοκράτες της αίθουσας»;

​Ο κακός χαμός έγινε πάλι στη Βουλή την Πέμπτη, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Νομική ανάμεσα σε φοιτητές που ήθελαν να προχωρήσουν σε κατάληψη της σχολής και σε δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δρίτσας, ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας και αναφερόμενος στα επεισόδια έκανε λόγο για απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής.

«Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς. Ένα τμήμα της Νομικής με μαζική συνέλευση είχε αποφασίσει να κάνει εκδηλώσεις, ένα άλλο είχε μάθημα. Ξαφνικά είδαμε ΜΑΤ να κάνουν επίθεση ακόμη και σε νέους ανθρώπους που κάθονταν σε παγκάκια, έχουμε ένα βαρύτατα τραυματία που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Είναι απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση επιλέγει να λύσει τα θέματα της Παιδείας με τα ΜΑΤ… αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο», είπε ο κ. Δρίτσας κι εκεί ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Καλαντζής του ζήτησε να τα πει όλα αυτά στην ομιλία του.

Τότε ήταν που επενέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και με το γνωστό και απαράμιλλο ύφος της απαίτησε να απαντήσει για το θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.

Μετά από αρκετές αντεγκλήσεις με τον κ. Καλαντζή, τελικά ο κ. Αθανασίου, κι ενώ στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, πήρε τον λόγο και είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί πως υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις…. Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου θα υπάρχει έλεγχος».

Όταν μάλιστα ήρθε η σειρά του κ. Μαρκόπουλου να μιλήσει, υπήρξε ακόμα πιο οξύ��, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Δρίτσας και Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναζαν αδιάκοπα και διαμαρτύρονταν προς το προεδρείο, με αποτέλεσμα, ο κ. Μαρκόπουλος έξαλλος να κατεβαίνει από το βήμα και να οξύνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, λέγοντας:

«Τα κόμματα δεν είναι πάνω από τους βουλευτές. Εδώ είναι η αίθουσα των βουλευτών. Αυτών που αντιπροσωπεύουν έναν λαό. Κάποιοι χιλιάδες μας έστειλαν όλους εδώ. Θέλετε να μας φιμώσετε; Να μην μιλάμε; Να κατεβαίνουμε από τα έδρανα; Να απειλούμαστε; Να απειλείται η νέα γενιά; Να απειλούνται τα πανεπιστήμια και οι καθηγητές; Σε τελική ανάλυση τι είστε; Οι τρομοκράτες της αίθουσας; Εντάξει, είστε οι τρομοκράτες του έξω, αλλά τι είστε εδώ»!

Δείτε το video με τον απίστευτο καυγά στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top