Ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ελέγχει πλήρως και τη διοίκηση

Ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη νέος πρόεδρο�� της ΚΕΔΕ

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την επόμενη πενταετία εξελέγη κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου κι επικεφαλής της προσκείμενης στη ΝΔ παράταξης, «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση». Μονοπαραταξιακό θα είναι το νέο Δ.Σ., καθώς ο συνδυασμός του κυρίου Πατούλη έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Ετσι στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, του β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» (ΠΑΣΟΚ), τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης» (ΔΗΜΑΡ), καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν προηγήθηκαν διαβουλεύσεις για την ανάδειξη μιας πολυτασικής διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει, καταγγέλλοντας τον κύριο Πατούλη για «επίδειξη δύναμης» και λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός - και άρα και τα οικονομικά των δήμων - οδ��ύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top