Φ. Κουβέλης: «ΕΕ και ΟΗΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν θεσμικά την Τουρκία»

Παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ από τη Βουλή

Φ. Κουβέλης: «ΕΕ και ΟΗΕ πρέπει να αντιμετωπίσουν θεσμικά την Τουρκία»

​Την ανάγκη να παρέμβουν ΕΕ και ΟΗΕ ώστε να αποκρούσουν θεσμικά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, επεσήμανε με παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

«Νομίζω ότι και από αυτό το βήμα ο καθένας και η κάθε μία χωριστά και ολόκληρη η Βουλή πρέπει να αξιώσουμε να αντιμετωπιστεί και να αποκρουστεί η παράνομη, στη βάση και του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριφορά της Τουρκίας. Οφείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ δε περισσότερο, όταν η Κύπρος είναι κράτος- μέλος της, οφείλ��ι ο ΟΗΕ να αποκρούσει με τον θεσμικό τρόπο, που αυτά τα όργανα, αυτά τα σώματα γνωρίζουν, αυτά τα οποία απαράδεκτα, σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου πράττει η Τουρκία», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναφέρθηκε όμως και στον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, χαρακτηρίζοντας απόλυτα ορθή τη νομοθετική ρύθμιση του 2012 και επισημαίνοντας ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνει σε γρήγορους ρυθμούς.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ορθή νομοθετική ρύθμιση πρέπει να υλοποιηθεί και πρέπει ταχύτατα να προχωρήσει, προκειμένου με ένα τρόπο εξαιρετικά δημόσιο τα αποτελέσματα του ελέγχου να παραδοθούν στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Επαναλαμβάνω ότι είναι οφειλόμενη πράξη και της Δικαιοσύνης όπου προκύπτουν ζητήματα να τεθούν στον δικαστικό έλεγχο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top