Π. Παναγιωτόπουλος: «Παρά φύση πολιτική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

«Δείχνει την κοινή επιδίωξη να ικανοποιηθεί η βουλιμία για εξουσία»

Π. Παναγιωτόπουλος: «Παρά φύση πολιτική η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

​Την επικείμενη κυβερνητική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σχολίασε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είναι μια περίεργη είδηση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα άμυνας, νομίζω ότι αποκλίνουν πλήρως από τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου. Είναι μια παρά φύση πολιτική συνεργασία η οποία περισσότερο δείχνει μια ευκα��ριακή σύμπραξη με κοινή επιδίωξη να ικανοποιηθεί η βουλιμία για την εξουσία», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Πριν από μία δεκαετία, όποιος έλεγε για συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα εθεωρείτο ή αιθεροβάμων ή ανόητος. Προφανώς τα δύο κόμματα συνεργάστηκαν στη βάση μιας πλατφόρμας θέσεων κοινής αποδοχής. Τώρα αν ο κ. Καμμένος συμφωνήσει με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση… Γι’ αυτό μιλάω για μια συνεργασία χωρίς αρχές».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται σύνεση.

«Η έξοδος από τη μέγγενη της επιτήρησης που έχουν επιβάλει οι πιστωτές μας, είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό, γιατί περνάει μέσα από συμπληγάδες. Το κάνει με σωστό τρόπο η κυβέρνηση. Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση, ενώ θα έπρεπε να είναι υποστηρικτική είναι υπονομευτική. Λένε πως οτιδήποτε και να υπογραφεί, εγώ δεν το αναγνωρίζω. Αυτό δημιουργεί τη λεγόμενη ανασφάλεια δικαίου σε όποιον συναλλάσσεται με τη χώρα», είπε και απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είπε:

«Θέλω να κάνω έκκληση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Διανύουμε τόσο κρίσιμη φάση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το αύριο της χώρας. Η συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις περί κουμπαράδων, δημιουργούν ένα κλίμα πάρα πολύ βαρύ για τη χώρα. Θα καταδικάσω όλες τις ακραίες δηλώσεις από όπου και αν προέρχονται. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μία ατελείωτη κινδυνολογία η οποία βαραίνει την ατμόσφαιρα στη χώρα».

Τέλος, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών αν όμως προχωρήσει γρήγορα σε αλλαγή πολιτικής.

«Η ΝΔ πρέπει να προχωρήσει σε μια μεγάλη δημιουργική μεταρρύθμιση. Να αλλάξει πολιτική με ελαφρύνσεις και αλλά μέτρα. Πρέπει να γίνουν γρήγορα και να υποστηριχθούν. Η ψαλίδα μπορεί να κλείσει από τη ΝΔ και να κόψει πρώτη το νήμα αν προχωρήσουμε σε δημιουργική αντεπίθεση. Θα βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα κερδισουμε χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα των θυσιών των πολιτών. Μη βυθίσουμε τη χώρα και πάνε χαμένες οι θυσίες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top