«Κεραυνοί» Δραγασάκη για την απουσία υπουργών: «Βουλή χωρίς κυβέρνηση»

Με βολές για κακό προγραμματισμό του αντιπροέδρου απαντούν οι υπουργοί

«Κεραυνοί»  Δραγασάκη για την απουσία υπουργών:  «Βουλή χωρίς κυβέρνηση»

Συνεχίζεται η κόντρα για την απουσία υπουργών κατά τη διαδικασία της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή. Σήμερα το απόγευμα η προγραμματισμένη συζήτηση των επτά επίκαιρων ερω��ήσεων, σε τέσσερις διαφορετικούς Υπουργούς, δεν κράτησε ούτε δύο λεπτά, μέχρι να επιβεβαιωθεί δηλαδή ότι απουσίαζαν όλοι τους! Απουσίαζαν συγκεκριμένα οι Υπουργοί Υποδομών, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, αλλά και οι αναπληρωτές ή υφυπουργοί τους (ανάλογα με το Υπουργείο).

Το αποτέλεσμα ήταν να εξαπολύσει «κεραυνούς» ο προεδρεύων αντιπρόεδρος και προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης , μιλώντας για «Βουλή χωρίς κυβέρνηση», ενώ πολλοί θυμήθηκαν ότι κατά καιρούς φαίνεται να έχει ασχοληθεί και το Μέγαρο Μαξίμου με το ζήτημα και να έχει «τρίξει τα δόντια» σε υπουργούς για τον ίδιο λόγο.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όμως, καθώς οι υπουργοί από την πλευρά τους καταλογίζουν πολιτική σκοπιμότητα στον Γ. Δραγασάκη για την κριτική αλλά και κακό προγραμματισμό γενικότερα, υποστηρίζοντας ότι προγραμματίζονται συζητήσεις ερωτήσεων σε ημέρες που αποδεδειγμένα έχουν κώλυμα. Όπως σήμερα δηλαδή όπου ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται στο Eurogroup, ο Θ.Τσαυτάρης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην Κεφαλονιά…

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως «οι υπουργοί ήταν απολύτως δικαιολογημένοι, φανταζόμαστε ότι και ο αντιπρόεδρος θα ήταν ενήμερος για τις απουσίες», τονίζοντας με νόημα πως θα "καλό θα ήταν όλες τις φορές οι αντιπρόεδροι της βουλής να μιλούν ως αντιπρόεδροι της βουλής και όχι ως στελέχη κόμματος".

Το σίγουρο είναι πάντως ότι πρώτη φορά στα χρονικά έχει γίνει αιτία αντιπαράθεσης όχι η συζήτηση ερωτήσεων στη Βουλή αλλά η μη… συζήτηση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top