Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα  

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις    

αυτοκίνητα

Ανοίγει η πλατφόρμα myCar την 1η Μαΐου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.   

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος. Π.χ. για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 κ.ο.κ. 

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς να θέσετε σε ακινησία το όχημά σας

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα. 

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. πρέπει  να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet,  συμπληρώνοντας  τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα  

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή θα ανοίξει σήμερα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS.

Φορολογικές δηλώσεις: Αρχίζει η υποβολή τους - Οι μεγάλες αλλαγές

Για το ενδεχόμενο παράταση στη σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε:  «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Έχουμε πει και έχουμε εμπεδώσει -νομίζω- ότι δεν δίνουμε παρατάσεις. Αυτό το οικονομικό επιτελείο δε δίνει παρατάσεις. Άρα δε θα δοθεί παράταση. Και για να είμαστε όλοι ξεκάθαροι, η μεθοδολογία μας θα είναι συγκεκριμένη. Ξεκινάμε αμέσως και θα δημοσιοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι θα γίνουν προφανώς θα ξεκινήσουν από τα μεγάλα ψάρια και θα πηγαίνουν προς τα μικρά ψάρια. Δεν θα ξεκινήσουμε από τους μικρούς για να καταλήξουμε στους μεγάλους, διότι οι μεγάλοι προφανώς έχουν και τους οικονομικούς πόρους και τις δυνατότητες να τελειώσουν, αλλά όταν 94%, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση μας, έχει ήδη ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ή έχει κλείσει το ραντεβού για να τελειώσει μέχρι το τέλος Απριλίου από σεβασμό στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων δεν μπορούμε να κάνουμε έκπτωση στο υπόλοιπο 6%».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top