Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς να θέσετε σε ακινησία το όχημά σας

Πώς κερδίσετε δύο μήνες «μπόνους» με τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 ή να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία το αργότερο μέχρι σήμερα καλούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων για να αποφύγουν τα πρόστιμα / Βίντεο: κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (27/2)

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 ή για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Η δήλωση ακινησίας ενός οχήματος (η κατάθεση πινακίδων, δηλαδή) γίνεται πλέον ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ.

 

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ευκαιρία για πληρωμή ή κατάθεση πινακίδων

Οι φορολογούμενοι, που θα καταθέσουν σήμερα (28/2) τις πινακίδες τους, κερδίζουν δύο μήνες δώρο, καθώς δε θα κληθούν να καταβάλλουν τέλη για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που κυκλοφόρησαν τα οχήματά τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Εκπνέει η προθεσμία – Τσουχτερά τα πρόστιμα

Παράλληλα, μπορούν να θέσουν σε κίνηση ξανά το όχημά τους από τον Απρίλιο, κερδίζοντας έτσι τα τέλη κυκλοφορίας 3 μηνών (Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο).

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα ανοίξει αρχές Απριλίου λόγω των εκλογών, οι οποίες – σύμφωνα με τις πληροφορίες – έχουν κλείσει για τις 9 Απριλίου.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς να θέσετε σε ακινησία το όχημά σας

Για να καταθέσετε τις πινακίδες του οχήματός σας:

-    Συνδέεστε στην εφαρμογή  με τους κωδικούς Taxisnet.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς να θέσετε σε ακινησία το όχημά σας

-    Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία.

-    Καταχωρείτε τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

-    Δηλώνετε υπεύθυνα τον χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.

-    Υποβάλλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημά σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορήσουν χωρίς πινακίδες

Στην περίπτωση που κάποιος θέσει το όχημά του σε ακινησία, αλλά εντοπιστεί να το κυκλοφορεί, τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Εάν, μάλιστα, εντοπιστεί να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες και για δεύτερη φορά, τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και πηγαίνει στα 30.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top