Μιχάλης Τσαμάζ: O οραματιστής που άλλαξε την πορεία του ΟΤΕ

Η απόφαση να αποχωρήσει από το «τιμόνι» του ΟΤΕ με τη λήξη της θητείας του

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του ΟΤΕ κλείνει, αφού ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο μακροβιότερος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην ιστορία του Οργανισμού, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία τον Ιούνιο του 2024, με τη λήξη του συμβολαίου του. 

ΟΤΕ: Για 2η χρονιά στον δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, ανέλαβε επικεφαλής του ΟΤΕ τον Νοέμβριο του 2010, στις αρχές της οικονομικής κρίσης. Έπεισε τους μετόχους και τους εργαζόμενους της εταιρείας να πιστέψουν στο όραμά του να αλλάξει πλήρως την εταιρεία.

Το Star φέρνει στο φως απόσπασμα από την εμβληματική ομιλία του το 2016 στους εργαζομένους του Ομίλου. Βλέποντας μπροστά, ο Μιχάλης Τσαμάζ έθεσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σαν πρώτη προτεραιότητα.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε ο καλύτερος ψηφιακός πάροχος στη χώρα και παράδειγμα ψηφιοποίησης στην Ευρώπη. Θέλω να μιλάνε για τον ΟΤΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για το πώς αλλάξαμε τον τρόπο που λειτουργούμε, για το πώς κάνουμε τα πράγματα γρηγορότερα, απλούστερα και αποδοτικότερα. Με μία λέξη, ψηφιακά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μιχάλης Τσαμάζ: O οραματιστής που άλλαξε την πορεία του ΟΤΕ

Ο Μιχάλης Τσαμάζ έθεσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΤΕ σαν πρώτη προτεραιότητα

Στη θητεία του εξυγίανε τα οικονομικά του ΟΤΕ, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, όπως συνδρομητική τηλεόραση και πληροφορική, και ο Όμιλος μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο.

Πέρα όμως από τις ηγετικές του ικανότητες, ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι γνωστός και για την ανθρώπινη πλευρά του και την αγάπη για την πατρίδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 11 χρόνια, η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 42 εκατ. ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top