Τιμή αμόλυβδης: «Εκτόξευση» στα 2,45 ευρώ αν γίνει χερσαία επίθεση στη Γάζα

Τι εκτιμά ειδικός για την αγορά καυσίμων μιλώντας στο Star  

Μεγάλες επιπτώσεις  θα έχει ο πόλεμος στο Ισραήλ στην τσέπη μας δήλωσε ο οικονομολόγος  - οικονομέτρης Γιώργος Αδαλής στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον Σπύρο Λάμπρου. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Φόβος για μεγάλη αύξηση στην τιμή των καυσίμων  

Όπως ανέφερε,  οι επιπτώσεις είναι ήδη σημαντικές στην οικονομία, όπου η τιμή  του φυσικού αερίου στη χονδρική αγορά έφθασε από τα 38,5 ευρώ η μεγαβατώρα έφθασε στα 55 ευρώ, ενώ το αργό πετρέλαιο (brent) πήγε από τα 83 δολάρια στα 93 δολάρια το βαρέλι. Αλλά και ο χρυσός που ήταν κάτω από τα 1.000 δολάρια η ουγκιά και είχε καθοδική πορεία, ανέβηκε στα 1.187 δολάρια.     

Αύξηση σημειώθηκαν ήδη στο ηλεκτρικό ρεύμα,  αλλά όπως επισήμανε ο κ. Αδαλής θα έχουμε και νέα αύξηση τον Δεκέμβριο ή ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο. Αυξήσεις θα υπάρξουν και στα λιπάσματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αύξηση του κόστους παραγωγής των ειδών διατροφής.   

Μεγάλες αυξήσεις σε φυσικό αέριο και ρεύμα

Μεγάλες αυξήσεις σε φυσικό αέριο και ρεύμα  

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε το αυξημένο τιμολόγιο ρεύματος για τον Νοέμβριο 

Ακόμα βαρύτερες θα είναι όμως οι συνέπειες στην τσέπη μας  εφόσον γίνει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην περίπτωση αυτή,  αναμένεται να αυξηθεί άμεσα η τιμή του brent στα 110 ευρώ, γεγονός που πρακτικά θα σημαίνει ότι μπορεί να φθάσει η τιμή της αμόλυβδης στην αντλία καυσίμων πάνω από τα 2.45 ευρώ! Αντίστοιχη αύξηση θα σημειωθεί και στην τιμή του diesel όπως φυσικά και στο πετρέλαιο θέρμανσης. 

Αύξηση στη διεθνή τιμή θα σημειωθεί με τη σειρά της στην περίπτωση αυτή και σε είδη  διατροφής, όπως ο καφές και η σόγια.         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top