Αύξηση επιτοκίων: Αβάσταχτη για νοικοκυριά - επιχειρήσεις η 9η στη σειρά

Δεν αποκλείεται και νέα αύξηση το φθινόπωρο από την ΕΚΤ  

EKT

Οι αποφάσεις της Φρανκφούρτης εντείνουν την πίεση σε όσους έχουν καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια. «Αβάσταχτη» είναι για νοικοκυριά και επιχειρηματίες η 9η στη σειρά αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτή τη φορά κατά 0,25%, ενώ δεν αποκλείεται και νέα αύξηση το φθινόπωρο. 

Επιτόκια: Ολοταχώς για επιτόκιο 4% στα δάνεια και... βλέπουμε! 

Η νέα αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε χθες Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είχε ως αποτέλεσμα το επιτόκιο καταθέσεων να ανέλθει στο 3,75%. 

Η νέα αύξηση είχε προαναγγελθεί από την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού εμφανίζει ισχυρές αντιστάσεις. 

Λαγκάρντ: Πιθανή μια νέα αύξηση των επιτοκίων!  

Είναι ενδεικτικό ότι ο δομικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Ιούνιο στο 5,5% από 5,3% που ήταν τον Μάιο. Ταυτόχρονα όμως τα τελευταία στοιχεία (όπως για παράδειγμα δείκτης PMI) δείχνουν ότι η προοπτική της οικονομίας επιδεινώνεται. 

Νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ παρά την κρίση της Credit Suisse! 

Κατόπιν τούτων είναι εξαιρετικά αβέβαιο κατά πόσο η ΕΚΤ θα προχωρήσει και σε νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου το Σεπτέμβριο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί  πάντως ότι η αύξηση αυτή δεν επιβαρύνει το κόστος εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν παγώσει τα επιτόκια τους από τον περασμένο Μάιο και για ένα χρόνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top