Επιτόκια: Ολοταχώς για επιτόκιο 4% στα δάνεια και... βλέπουμε! 

Πόσο επηρεάζονται ετησίως οι δανειολήπτες από τις «φουσκωμένες δόσεις»  

Μια ακόμα αύξηση επιτοκίων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δίνοντας ραντεβού για νέα αύξηση τον Ιούλιο. Ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ του Star  Γιώργος Παππούς, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα τι σημαίνει αυτό για τους δανειολήπτες.

Νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο!

ΕΚΤ: Ολοταχώς για επιτόκιο 4%  

Όπως ανέφερε, «πιάσαμε αισίως το 3,5% όταν πέρσι τέτοια εποχή είχαμε αρνητικά επιτόκια!».

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Απόφαση- σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 

Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, το τέρμα δεν φαίνεται να είναι κοντά καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ και τα «γεράκια» της ΕΚΤ, ουσιαστικά «υποσχέθηκαν» ότι όσο ο πληθωρισμός επιμένει, τόσο θα ανεβαίνουν τα επιτόκια. Με τα σημερινά δεδομένα, το... ευνοϊκό σενάριο είναι να σταματήσουμε στο 4%! 

Λαγκάρντ: Πιθανή μια νέα αύξηση των επιτοκίων!  

Παλιοί και νέοι δανειολήπτες «καίγονται» από τις «φουσκωμένες» δόσεις 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για ένα στεγαστικό 120.000 ευρώ, με 25ετή διάρκεια, για το οποίο πέρσι η δόση ήταν 517 ευρώ, φέτος - αν υποθέσουμε ότι ο δανειολήπτης καλύπτεται από το πρόγραμμα για «ψαλίδι» και «πάγωμα», η δόση διαμορφώνεται στα 698 ευρώ κι αυτή η διαφορά συνεπάγεται σωρευτικά 4 δόσεις παραπάνω σε ετήσια βάση!  

Αύξηση επιτοκίων: Η επιβάρυνση στη δόση του στεγαστικού δανείου

Αύξηση επιτοκίων: Η επιβάρυνση στη δόση του στεγαστικού δανείου 

Αν πάλι δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα των τραπεζών ή πρόκειται για νέο δάνειο, η δόση φτάνει στα 746 ευρώ, επιβαρύνοντας έτσι το νοικοκυριό με 5 δόσεις παραπάνω σε ετήσια βάση. Όταν το Euribor φτάσει στο 4%, η μηνιαία δόση θα ξεπεράσει τα 780 ευρώ, δηλαδή μιλάμε για ετήσια επιβάρυνση που ισούται με 6 δόσεις! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top