Ακρίβεια: Επεκτείνονται «καλάθι του νοικοκυριού» και market pass

Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Επέκταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» και του market pass έχει στις άμεσες προτεραιότητές της η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της ακρίβειας, την ώρα που οι τιμές στα βασικά προϊόντα έχουν πάρει την ανηφόρα.

Στο τραπέζι πέφτουν μέτρα για συγκράτηση των τιμών. Το «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο και ίσως εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Το market pass αναμένεται να παραταθεί έως το τέλος του χρόνου, με επιδότηση από 22 ευρώ έως 100 ευρώ, ενώ μέτρα εξετάζονται και στον τομέα της ενέργειας.

«Είμαστε εδώ να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ακρίβεια, λίγο υπομονή μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις. Έχουμε, μάλιστα, και νέες ιδέες», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης.

Ακρίβεια: Σε απόγνωση παραγωγοί και καταναλώτες

Την ίδια ώρα, οι τιμές σε βασικά προϊόντα αυξάνονται καθημερινά, αφού το κόστος παραγωγής αυξάνεται και αυτό δραματικά.

Όπως ανέφερε παραγωγός στο Star, η τιμή ενός σακιού λιπάσματος έχει φτάσει τα 28 και 32 ευρώ, από 14 ευρώ. Υψηλό είναι και το κόστος της ενέργειας, αλλά και η αύξηση των μεροκάματων.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της τιμής του καρπουζιού. Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο που πέρυσι έφευγε από το χωράφι στα 6 με 8 λεπτά το κιλό, φέτος φύγει στα 35 λεπτά, με συνέπεια ο καταναλωτής να το πληρώνει σε ορισμένες περιπτώσεις και πάνω από 1 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top