Έρχεται «πράσινο καπέλο» 2.000 ευρώ στην τιμή των νέων αυτοκινήτων

Αυξήσεις – φωτιά έως 12.000 ευρώ σε νέα φορτηγά και λεωφορεία

νέα αυτοκίνητα

Σε αύξηση των τιμών των νέων αυτοκινήτων με παραδοσιακούς κινητήρες (βενζίνη – πετρέλαιο) κατά 2.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσει η εφαρμογή στην Ευρώπη των νέων πολύ αυστηρών εκπομπών ρύπων Euro 7.

Μάλιστα, οι αυξήσεις για τα φορτηγά με κινητήρες πετρελαίου και τα λεωφορεία θα είναι πολύ μεγαλύτερες, φτάνοντας έως τα 12.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία από αυτοκινητοβιομηχανίες που επικαλείται η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA – European Automobile Manufacturers’ Association).

ΔΥΠΑ: Προγράμματα με 38.500 διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, «τα τα στοιχεία είναι 4 έως 10 φορές υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εκτίμηση επιπτώσεων του Euro 7 (180-450 ευρώ για αυτοκίνητα και φορτηγά και 2.800 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία)».

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις για το 2023

Οι νέοι κανόνες εκπομπών αφορούν την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ΕΕ από τη στιγμή που θα αρχίσει να ισχύει η νόρμα Euro 7, κάτι που αναμένεται να γίνει το 2026/27.

Η ACEA, όμως, εκτιμά ότι τα αυτοκίνητα που θα πληρούν τους νέους κανονισμούς Euro 7 θα αποτελούν μόνο το 10% του συνόλου στους δρόμους της ΕΕ το 2035.

η εφαρμογή στην Ευρώπη των νέων πολύ αυστηρών εκπομπών ρύπων Euro 7.

Σε αύξηση των τιμών των νέων αυτοκινήτων με παραδοσιακούς κινητήρες (βενζίνη – πετρέλαιο) κατά 2.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσει η εφαρμογή των νέων πολύ αυστηρών εκπομπών ρύπων Euro 7

Αυτός είναι ο λόγος που χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία φέρονται να επιχειρούν να μπλοκάρουν την εφαρμογή του Euro 7.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top