Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις για το 2023

Πόσοι θα είναι φέτος οι δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός: Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά μέσα στον Ιούνιο, ενώ για τα ακριτικά νησιά και τη βόρεια Εύβοια οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν μέχρι και 12 ημέρες διακοπές εντελώς δωρεάν / Βίντεο: Alpha

Εντός Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2023 έως τις 31 Ιουλίου 2024.

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800 για άνοιγμα νέων επιχειρήσεων από νέους

Το φετινό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προβλέπει αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους και μειωμένη έως μηδενική συμμετοχή για τους δικαιούχους. Ειδικά για το μήνα Αύγουστο θα προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως ήταν και πέρυσι. 

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για το voucher

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις.

Εκλογές 2023: Πού πήγαν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής

Για να είναι κάποιος δικαιούχος, δε θα πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρυσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην έχει λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Βεργής: Δεν ήταν δική μου η ψήφος – Εγώ ψήφισα τον... Μητσοτάκη!

Το πρόγραμμα επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Εκλογές 2023: Στο 16% το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20% ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top