Εκλογές: Με άνοδο στο υψηλότερο 9 ετών αντέδρασε το Χρηματιστήριο   

Μεγάλη πτώση στα επιτόκια των ομολόγων ως αντίδραση στο αποτέλεσμα 

Με άνοδο στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 9 ετών, αντέδρασε το Χρηματιστήριο στο αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ «βουτιά» έκαναν και τα ελληνικά ομόλογα. Ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ του Star Γιώργος Παππούς, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα τι είναι αυτό που «μετράνε» οι επενδυτές.

Εκλογές 2023: Γαλάζιος ο χάρτης της Ελλάδας – Τα οριστικά αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα υψηλά του 2014 

Ξεκινώντας από το Χρηματιστήριο, το ράλι από το πρωί οδήγησε το δείκτη στα υψηλά του καλοκαιριού του 2014 με άνοδο ως και 7,3%! Οι τράπεζες, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης, κατέγραψαν κέρδη πάνω από 15%, ενώ στους μεγάλους κερδισμένους της ημέρας είναι και η ΔΕΗ- που επίσης βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες εβδομάδες- είχε άνοδο ως 18%. 

Εκλογές στις 25 Ιουνίου: Η επανάληψη του 40,8% στόχος του Μητσοτάκη 

Αγορές: Ολοταχώς για την επενδυτική βαθμίδα 

Διαβάζοντας όλες οι εκθέσεις από το πρωί, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι επενδυτές, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, προεξοφλούν ισχυρή- σταθερή κυβέρνηση, άρα χαμηλό πολιτικό ρίσκο, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική προσήλωση, άρα μείωση του χρέους, που αναμφίβολα είναι το «κλειδί» για την επενδυτική βαθμίδα.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Ποιος βουλευτής ήρθε πρώτος σε σταυρούς

Είναι ενδεικτικό ότι με το που άνοιξαν οι αγορές, το ελληνικό 10ετές ομόλογο «βούτηξε» στο 3,8%, όταν οι Ιταλοί δανείζονται λίγο χαμηλότερα από 4,5%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top