Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε 120.000 άνεργους: Αιτήσεις μέχρι και αύριο

Τι πρέπει να κάνετε

Επίδομα 1.000 ευρώ σε 120.000 άνεργους: Αιτήσεις μέχρι και αύριο

Επίδομα έως 1.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν 120.000 άνεργοι.

Το έκτακτο επίδομα της ΔΥΠΑ αφορά όσους κάνουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 2 Μαρτίου για να ενταχθούν στο Μητρώο για την κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 200 ωρών (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

ΔΥΠΑ: Έμειναν μόνο 1.000 θέσεις για την επιδοτούμενη εργασία σε νέους

Το Πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και χρηματοδοτείται από το Ταμείο ανάκαμψης.

Σταϊκούρας: Ασφαλείς οι τράπεζες, ισχύει η εγγύηση των 100.000 ανά καταθέτη

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος στο GoLearn (ισχύει μόνο για Αττική) και στη συνέχεια αίτηση στο voucher.gov.gr, αλλιώς απευθείας στο vouchers.gov.gr.

Πώς θα πάρουν τα 1.000 ευρώ οι άνεργοι

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος για Απρίλιο – Οι νέες τιμές

Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης. Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται με τριετίες και επίδομα γάμου

Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, από τον Πάροχο Κατάρτισης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top