ΔΥΠΑ: Έμειναν μόνο 1.000 θέσεις για την επιδοτούμενη εργασία σε νέους

Ποιους αφορά – Πού κάνετε αίτηση

ΔΥΠΑ: Έμειναν μόνο 1.000 θέσεις για την επιδοτούμενη εργασία σε νέους

Σε ισχύ βρίσκεται το πρόγραμμα για την επιδοτούμενη εργασία σε νέους στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη, έχουν καλυφθεί 9.000 θέσεις από το «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας» και απομένουν οι τελευταίες 1.000.

«Κάλυψη»: Ξεκινά το πρόγραμμα για σπίτια με μηδενικό ενοίκιο σε νέους

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει με την κάλυψη των θέσεων ή εξάντλησης του προϋπολογισμού της δράσης.

Στόχος του προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών, είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδότησης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Επιδότηση θερμοσίφωνα: Ξεκινά το Μάρτιο – Πώς θα πάρετε το voucher

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18 – 29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΔΥΠΑ των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποια επιδόματα αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην οποία προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα πληρωθεί στους δικαιούχους

Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις. Οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας.

Το νέο κόλπο για παράνομες χρεώσεις στα ταξί – Τι να προσέξετε

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 65.000.000 ευρώ είναι συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top