Credit Suisse: Διαβεβαιώσεις για ελληνικές τράπεζες – «Ισχυρή η θέση τους»

Ανακούφιση και στην Αθήνα μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από τη UBS

Ανακούφιση και στην Αθήνα έφερε η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως χρειάζεται ψυχραιμία και δεν συντρέχει κάποιες λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σημειώνουν πως αυτό που γίνεται στην Ελβετία αυτή τη στιγμή και εφόσον κλείσει το θέμα Credit Suisse, ίσως είναι και μια εξέλιξη προς την καλύτερη δυνατή κατεύθυνση, για να «σβήσει» δηλαδή ένα πεδίο ανησυχίας. 

Credit Suisse: Συμφώνησε με UBS - Εξαγορά με πάνω από 2 δισ. δολάρια

Όσον αφορά για τις ελληνικές τράπεζες, τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και στελέχη του τραπεζικού χώρου διαμηνύουν με σαφήνεια ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε ισχυρή θέση, πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχουν γίνει αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις και υπάρχει πιο αυστηρό πλαίσιο.

Θρίλερ με Credit Suisse: Εξετάζει κρατικοποίηση η ελβετική κυβέρνηση

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν σήμερα και ο κεντρικός τραπεζίτης, ο Γιάννης Στουρνάρας, και οι επικεφαλής των 4 συστημικών τραπεζών με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής. 

«Η πρόσφατη τραπεζική κρίση, με τη χρεοκοπία της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και την αναταραχή με την Credit Suisse στην Ευρώπη, δεν επηρεάζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Ο ελληνικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ και η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι εξαιρετικά περιορισμένη», εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top