Θρίλερ με Credit Suisse: Εξετάζει κρατικοποίηση η ελβετική κυβέρνηση

Έντονες πιέσεις για λύση πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

Έντονες πιέσεις για λύση στο θέμα της Credit Suisse πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα / Βίντεο: ΕΡΤ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Credit Suisse μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγορά της από την UBS, η οποία προσέφερε έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 

Επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση, το Bloomberg έγραψε ότι η Credit Suisse ανθίσταται στην πρόταση γιατί θεωρεί ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Κρίσιμο σαββατοκύριακο για τη διάσωση του τραπεζικού κολοσσού Credit Suisse

Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Bloomberg, η ελβετική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει κρατικοποίηση της Credit Suisse, εάν δεν προχωρήσει η συμφωνία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ελβετική κυβέρνηση εξετάζει είτε την πλήρη εξαγορά της τράπεζας ή τη σημαντική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, σε περίπτωση που η UBS δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή.

H Credit Suisse ανθίσταται στην πρόταση γιατί θεωρεί ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό  / AP - Michael Probst

Πατέλης: στόχος η μείωση εισφορών μετά την αύξηση κατώτατου μισθού     

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Credit Suisse: Hρεμία μετά τη χθεσινή «καταιγίδα» αλλά και προβληματισμός 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top