Tέλος στο θρίλερ με Credit Suisse: Εξαγοράστηκε από τη UBS

Με πάνω από 2 δισ. δολάρια - Ρευστότητα 100 δισ. από την κεντρική τράπεζα

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.
 
Νωρίτερα σήμερα το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse απέρριψε προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

Θρίλερ με Credit Suisse: Εξετάζει κρατικοποίηση η ελβετική κυβέρνηση

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, σε ανακοίνωσή της μετά τη συμφωνία.

Η συμφωνία για την εξαγορά περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισεκ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και τη UBS.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιεζόταν έντονα από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Κρίσιμο σαββατοκύριακο για τη διάσωση του τραπεζικού κολοσσού Credit Suisse

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top