Market Pass: Πώς θα βάλετε το NFC για να πάρετε όλα τα χρήματα

Πώς κάνετε αίτηση χωρίς να μπείτε στο gov.gr και το Taxisnet

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, αιτήσεις για το Market Pass, το επίδομα αγορών, στο vouchers.gov.gr.

H ενίσχυση ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, φτάνοντας μέχρι τα 100 ευρώ.

Market Pass: Σήμερα οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ – Πότε θα γίνουν πληρωμές

Το επίδομα τροφίμων θα δοθεί για έξι μήνες (Φεβρουάριος – Ιούλιος) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε πολλές είτε σε μία αγορά όλο το ποσό. Τα χρήματα μπορούν να κατατεθούν είτε σε άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό, ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση θα δοθούν με «πέναλτι» 20%.

Market Pass: Οι δικαιούχοι και τα ποσά για το επίδομα αγορών

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2023, ενώ το ποσό πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2023 (αυτό αφορά όσους πάρουν τα χρήματα σε ψηφιακή κάρτα).

Τον ενδιαφέρον είναι τεράστιο με τις αιτήσεις να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 500.000, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Market Pass: Έγιναν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις!   

Market Pass: Πώς θα βάλετε το NFC για να πάρετε όλα τα χρήματα

Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα και να τα χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να έχουν κινητό με τεχνολογία NFC (τη διαθέτουν σχεδόν όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας).

Market Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Για να δείτε εάν διαθέτει το κινητό σας τεχνολογία NFC, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC».

Market Pass: Πώς θα βάλετε τα χρήματα στο κινητό

Market Pass: Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2023, ενώ το ποσό πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2023

Market Pass: Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2023, ενώ το ποσό πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2023

Αν διαθέτει η συσκευή σας την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Sτη συνέχεια, το ενεργοποιείτε (εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο) και είστε έτοιμοι για να καταχωρήσετε την ψηφιακή κάρτα.

Market Pass: Τι να κάνετε εάν δεν έχετε NFC

Εάν δεν έχετε κινητό με τεχνολογία NFC, οι επιλογές σας είναι δύο:

-    Είτε να χρησιμοποιήσετε άλλο κινητό της οικογένειας ή του στενού οικογενειακού σας κύκλου, το οποίο διαθέτει NFC

-    Είτε να υποβάλλετε αίτηση για να κατατεθεί το Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς κάνετε αίτηση χωρίς να μπείτε στο gov.gr και το Taxisnet

Οι αιτήσεις για το επίδομα αγορών γίνονται μέσω των vouchers.gov.gr, ωστόσο μπορείτε να κάνετε αίτηση και χωρίς να μπειτε στο gov.gr.

 

Market Pass: Από την Παρασκευή αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ

Αυτό μπορεί να γίνει με υποβολή της αίτησης μέσω των ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών), το οποίο μπορείτε να κάνετε από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top