Market Pass: Σήμερα οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ – Πότε θα γίνουν πληρωμές

Ξεπέρασαν τις 250.000 οι αιτήσεις την πρώτη μέρα

Εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις έχουν ήδη γίνει για το Market Pass - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την απόκτηση του Market Pass, καθώς χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας έγιναν πάνω από 250.000 αιτήσεις. 

Από σήμερα, Τετάρτη, αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ τους. Χθες, γινόντουσαν δεκτές οι αιτήσεις μόνο όσων το ΑΦΜ έληγε σε 1, 2, 3, 4.

Market Pass: Έγιναν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις!   

Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% του μηνιαίου ύψους των αγορών κάθε νοικοκυριού και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά δέκα ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. 

Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, εφόσον το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

Market Pass: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι αιτήσεις

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως οι αιτήσεις για το Market Pass από νωρίς το πρωί είχαν φτάσει τις 32.000, το οποίο καλύπτει το 85% του πληθυσμού.

Market Pass: Απαραίτητο το NFC για να λάβετε το σύνολο της επιδότησης

Ο υπουργός επεσήμανε ότι τα χρήματα θα πιστωθούν είτε τα δαπανήσουν οι δικαιούχοι,  είτε όχι και μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. 

Η μια επιλογή είναι στο κινητό η χρεωστική κάρτα με το πλήρες ποσό, ενώ στο ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού πιστώνεται το 80% των χρημάτων».

Market Pass: Από την Παρασκευή αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι από την Παρασκευή μπορεί να γίνουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ.

Όπως σχολίασε πάντως «αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε με αυτά τα μέτρα είναι να δείξουμε πρώτον ότι η κυβέρνηση ακούει και έχει αντανακλαστικά και δεύτερον είναι μια πράξη αναγνώρισης στις δυσκολίες που έχει ο κόσμος. Δεν είναι πλήρης λύση και δεν μπορεί να είναι, διότι τα προβλήματα είναι παρά πολλά, αλλά ο κόσμος θέλει μια κυβέρνηση που ακούει και που κινείται γρήγορα. Είναι μια πράξη αναγνώρισης του προβλήματος και μια πράξη που δείχνει ότι έχουμε αντανακλαστικά στα προβλήματα τα οποία αναδύονται».

Market Pass: Μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να γίνουν έως τις 15 Μαρτίου, ενώ οι πληρωμές θα εξαρτηθούν από το πότε θα γίνουν οι αιτήσεις. 

Market Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς γίνεται η αίτηση στο gov.gr

Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου.

Market Pass: Πώς γίνονται οι αιτήσεις 

Οι αιτήσεις για το Market Pass γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. 

Καλάθι Νοικοκυριού: Αυτά είναι τα προϊόντα στο Καλάθι της Σαρακοστής

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top