Πλειστηριασμοί: Κινδυνεύουν να βγουν άμεσα στο σφυρί 120.000 ακίνητα!

Αναζητείται σανίδα σωτηρίας στον βελτιωμένο εξωδικαστικό μηχανισμό  

Πλειστηριασμοί ακινήτων από funds: Πόσοι δανειολήπτες κινδυνεύουν μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου (Video Star)     

Ο Άρειος Πάγος άναψε πράσινο φως στους Διαχειριστές «κόκκινων δανείων» για πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα περίπου 700. 000 κατοικίες και άλλα ακίνητα που  βρίσκονται στα χέρια των Funds να μπορούν να βγουν στο «σφυρί» σε περίπτωση οφειλών.  

Άρειος Πάγος: «Πράσινο φως» στα funds για πλειστηριασμούς

Η Μαρία Παππά αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star πόσα από αυτά κινδυνεύουν και τι μπορούν να κάνουν οι δανειολήπτες.

«Πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για πλειστηριασμούς ακινήτων

Η Έβελυν Ζώτου η οποία διατηρεί γυμναστήριο είχε λάβει δάνειο και κατάφερε να αποπληρώσει το μισό. Όμως, παρά τις καταβολές, επειδή ήταν συνδεδεμένο με ελβετικό φράγκο, βρίσκεται να χρωστά 600. 000  ευρώ! Το δάνειο είχε δοθεί με υποθήκη της πρώτης κατοικίας.

Συνάντηση με Μητσοτάκη ζητούν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου

«Είναι μια επιχείρηση 30 ετών,  μια επιχείρηση από την οποία ζούμε. Ο κίνδυνος της βιωσιμότητας της μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την κατοικία μας και ό,τι άλλο υπάρχει» δηλώνει στο Star.  «Υποβάλλαμε όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι έχει επιδεινωθεί η οικονομική μας κατάσταση παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία ρύθμιση και αυτή τη στιγμή καλούμαστε να πληρώσουμε ένα ποσό που δεν υπάρχει κανένα τρόπος να το πληρώσουμε» προσθέτει. 

Στο «κόκκινο» πάνω από 100.000 ακίνητα 

Ο κίνδυνος για ένα κύμα πλειστηριασμών δεν είναι αμελητέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει οι Διαχειριστές, από τα ποσά που έχουν πάρει πίσω από «κόκκινα» δάνεια, το 17% έχει γίνει μέσω πλειστηριασμών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι 100- 120.000 ακίνητα βρίσκονται στο «κόκκινο»!   

Αναζητείται σανίδα σωτηρίας στον βελτιωμένο εξωδικαστικό μηχανισμό 

«Η μόνη περίπτωση για να μπορέσουν οι δανειολήπτες ίσως να προστατευθούν είναι μέσω του εξωδικαστικού» δηλώνει η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα. Όπως συμπληρώνει η μόνη ελπίδα πλέον είναι «ότι θα έρθει μια νομοθετική παρέμβαση ως προς το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους δανειολήπτες να μπορέσουν να σώσουν την πρώτη τους κατοικία».

Κόκκινα δάνεια: Μεγάλες αλλαγές στον εξωδικαστικό ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας    

Από την πλευρά τους οι Διαχειριστές «υπόσχονται» αύξηση κατά 30% σε ρυθμίσεις και διευθετήσεις δανείων μέσα στο α’ εξάμηνο.   

Πλειστηριασμοί: Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη μετά την απόφαση Αρείου Πάγου

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών ξέσπασε πολιτική κόντρα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν ρυθμίσεις και προστασία της πρώτης κατοικίας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top