Χρέη σε εφορία: Νέα ευκαιρία για 120 δόσεις και χρέη πανδημίας

Ανοίγουν ξανά οι ρυθμίσεις

Σε νέες έκτακτες ρυθμίσεις χρεών με πολλές δόσεις, αναμένεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία / Βίντεο: ΑΝΤ1

Να ενεργοποιήσει ξανά παλαιές ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μπει φρένο στη δημιουργία μίας νέας γενιάς «κόκκινων» χρεών προς το Δημόσιο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να ανοίξουν και πάλι οι παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων αλλά και των 36 - 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

Στο τραπέζι νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

Με την ακρίβεια και τις συνεχείς αυξήσεις να μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, στόχος είναι να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν όσο περισσότεροι φορολογούμενοι, οι οποίοι πιθανόν τις έχασαν και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Έρχεται νέα «επιταγή ακρίβειας» το Πάσχα και μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο, το πλέγμα και τους όρους των ρυθμίσεων που θα ανοίξουν ξανά για τους οφειλέτες που τις έχασαν αναμένεται να ληφθούν στο τέλος Φεβρουαρίου μαζί με τα άλλα έκτακτα μέτρα στήριξης.

Καλάθι νοικοκυριού: Ποια νέα προϊόντα μπαίνουν από 22 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με ένα βασικό σενάριο, οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις, τις οποίες έχασαν λόγω μη καταβολής των δόσεων, με ένα «πέναλτι».

Επιδότηση έως 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Αυτό θα έχει να κάνει είτε με προσαύξηση επιτοκίου, είτε με την υποχρέωση καταβολής ορισμένων δόσεων που χάθηκαν από τη ρύθμιση.

Έξι επιδόματα και οι παροχές μέχρι το Πάσχα - Δείτε τη λίστα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top