Στο τραπέζι νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

Ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες – Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ένταξη στις 24 μηνιαίες δόσεις για οφειλέτες με ενεργή πάγια ρύθμιση 12 δόσεων μπορούν να αιτηθούν πλέον και ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι της ρύθμισης / Βίντεο: Alpha

Νέα μέτρα στήριξης για ευάλωτους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάμεσα σε αυτά είναι μια νέα επιταγή ακρίβειας τους πρώτους μήνες του 2023, επέκταση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης, επιστροφή των περικοπών στα Δώρα και συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά και μια νέα ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις.

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για εισφορές, χρέη και παραγραφή οφειλών

Ο μηνιαίος λογαριασμός των εξόδων έχει αυξηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και μία νέα ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο θα έδινε ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Το μέτρο, εφόσον υιοθετηθεί, θα έχει αυστηρά κριτήρια και θα είναι στοχευμένο σε συγκεκριμένους δικαιούχους για τις υποχρεώσεις τους σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι τελικές αυξήσεις στις συντάξεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Ο ρόλος του εξωδικαστικού είναι κρίσιμος, καθώς προσφέρει λύση για συνολική ρύθμιση χρεών - ακόμα και με περισσότερες δόσεις και κούρεμα -, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μηχανισμό που υποστηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών και την Κομισιόν, καθώς δημιουργεί κουλτούρα πληρωμών.

Επώδυνες περικοπές στα είδη πρώτης ανάγκης σε όλη την Ευρώπη   

Αυτό είναι ένα από πιο κρίσιμα επιχειρήματα, μαζί με το δημοσιονομικό περιθώριο, κατά του σχεδίου για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Από την άλλη πλευρά, στόχος της ρύθμισης είναι η παροχή στήριξης και λύσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επλήγησαν από την ενεργειακή κρίση, χωρίς να μπουν στη διαδικασία του νέου πτωχευτικού κώδικα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top