Κοινωνική Αντιπαροχή: 2.500 νέοι σε σπίτια με χαμηλό ενοίκιο

Με δυνατότητας αγοράς του σπιτιού - Πώς θα λειτουργεί το πρόγραμμα

Κοινωνική Αντιπαροχή: Οι δικαιούχοι μισθωτές θα επιλέγονται με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια / Βίντεο: Open

Να ενοικιάσουν σπίτι με πολύ χαμηλό μίσθωμα θα έχουν την ευκαιρία 2.500 δικαιούχοι από 18 έως 39 ετών μέσω του προγράμματος «Κοινωνική Αντιπαροχή», το οποίο ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα προβλέπει την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών.

Ένα μεγάλο μέρος των ακινήτων θα παραχωρηθεί από τη ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – πρώην ΟΑΕΔ) και πρόκειται για ακίνητα που «κληρονόμησε» μετά την κατάργηση του ΟΑΕΔ.

ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το «μπόνους» των 300 ευρώ σε άνεργους

 Ο χάρτης με τα οικόπεδα όπου θα αναγερθούν τα σπίτια περιλαμβάνει ακίνητα - φιλέτα στην Αττική που βρίσκονται στην Κηφισιά, την Παιανία, το Μαρούσι αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Λάρισα, Αγρίνιο, Σέρρες, Χαλκιδική και Ξάνθη.

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις άνεργων με μισθό έως 1.000 ευρώ για 7 χρόνια

Θα δίνεται στους δικαιούχους η δυνατότητα να νοικιάζουν για κάποια χρόνια το σπίτι του μέσω της Kοινωνικής Αντιπαροχής και μετά από κάποια χρόνια θα μπορούν να το αγοράζουν σε μια χαμηλή τιμή

Η ΔΥΠΑ θα παραχωρεί το αδόμητο οικόπεδο, για το οποίο θα επιλέγεται ο ανάδοχος μετά από διαγωνισμό, ενώ θα αναλαμβάνει να κατασκευάσει σύγχρονα κτίρια κατοικιών και εμπορικών χρήσεων, με βάση τις προδιαγραφές που προβλέπει η προκήρυξη.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Ο δημόσιος φορέας θα διατηρεί την κυριότητα των ακινήτων, ενώ ο ανάδοχος θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα την παραχώρηση της εκμετάλλευσης μέχρι την κάλυψη του κόστους και με την προϋπόθεση ότι ποσοστό των κατοικιών θα διατίθεται με μειωμένο ενοίκιο στους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής.

Κοινωνική Αντιπαροχή: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι μισθωτές θα επιλέγονται με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια.

Αυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίες

Επιπλέον για τα ακίνητα αυτά θα επιτρέπεται επιπλέον και η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης με δικαίωμα προαίρεσης για την εξαγορά της οριζόντιας ιδιοκτησίας (rent to own) από τους δικαιούχους.

Ρεύμα: Στα 40 ευρώ η μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, θα δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που δεν μπορεί να αποκτήσει σπίτι μέσω στεγαστικού δανείου, λόγω κόστους, να νοικιάζει για κάποια χρόνια το σπίτι του μέσω της Kοινωνικής Αντιπαροχής και μετά από κάποια χρόνια θα μπορεί να το αγοράζει σε μια χαμηλή τιμή. Ένα μοντέλο, δηλαδή, όπως αυτό που ισχύει στα αυτοκίνητα μέσω leasing.

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αλλαγές ή διορθώσεις στο Ε9

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, θα υπάρχει και bonus για τους καλοπληρωτές, καθώς θα «κερδίζουν» μέρος του σπιτιού. Δηλαδή, θα είναι πολύ μικρότερο το αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώσουν στη λήξη του προγράμματος για την απόκτηση του ακινήτου.

Νταντάδες της γειτονιάς: Ξεκινά το πρόγραμμα – Πιστοποίηση σε 250 νταντάδες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top