Νταντάδες της γειτονιάς: Ξεκινά το πρόγραμμα – Πιστοποίηση σε 250 νταντάδες

Ο Κωστής Χατζηδάκης στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας με στόχο τη βοήθεια στους εργαζόμενους γονείς εστίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Είναι μεγάλο θέμα η συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή, σε όλη την Ευρώπη», είπε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος εστίασε στο νέο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Χατζηδάκης: Σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό - Αρχές Μαρτίου η εισήγηση

«Οι νταντάδες είναι ένας θεσμός που ισχύει στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Έρχεται να επικεντρωθεί στους δήμους που δεν υπάρχει μεγάλη πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών. Σε σχέση με το 2019 μπαίνουν 30.000 περισσότερα παιδιά, έχουμε επεκτείνει το ολοήμερο σχολείο, αλλά υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα που εξακολουθούν να έχουν πρόγραμμα », τόνισε ο υπουργός.

Μητσοτάκης για Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση

«Είμαστε στη φάση που κλείνει η πιστοποίηση νταντάδων, ανδρών και γυναικών. Θα ξεκινήσουμε πιλοτικά με την πιστοποίηση 250 νταντάδων σε όλη την Ελλάδα, σε 61 δήμους που αφορά το πρόγραμμα. Στη συνέχεια θα γίνει ένα συνταίριασμα οικογενειών και νταντάδων», πρόσθεσε.

Τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας για Άδωνι και Μανωλίδου

Οι νταντάδες θα παίρνουν 250 ευρώ για κάθε παιδί και κάθε νταντά μπορεί να κρατάει μέχρι 4 παιδιά. 

Market Pass: Έως τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές για το επίδομα τροφίμων

Όσον αφορά τις νταντάδες, ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε πως «υπάρχει έλεγχος, περνάνε σεμινάρια και από εκπαίδευση».

«Είναι μεγάλο θέμα η συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή, σε όλη την Ευρώπη», είπε ο υπουργός Εργασίας στις «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που θα σύντομα, με τους 120 χώρους φροντίδας παιδιών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

Νέα προγράμματα απασχόλησης για 68.000 νέους και γυναίκες μέσα στο 2023

«Οι μπαμπάδες και οι μαμάδες θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δίπλα από εκεί που εργάζονται», είπε, εξηγώντας πως η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 6 Φεβρουαρίου.

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες: Τι σημαίνει αυτό για τους μισθούς

Τέλος, αναφορικά με τον Προσωπικό Βοηθό για ΑμεΑ, το πρόγραμμα που αφορά άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 67%, ηλικίας από 16 έως 65 ετών, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «θα αλλάξει τη ζωή 1.000 ανθρώπων, θα τους βοηθήσει στην επανένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top