Χατζηδάκης: Σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό - Αρχές Μαρτίου η εισήγηση

«Η νέα αύξηση θα απαντά στην πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι»

Κωστής Χατζηδάκης

Στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα ορίζει το χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς σχετικά με τον κατώτατο μισθό και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Χατζηδάκης: Άλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα για τους συνταξιούχους

Ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 σημείωσε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, και στις αρχές Μαρτίου, θα γίνει η εισήγηση του υπουργού Εργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Σχετικά με το ύψος της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι, στην παρούσα φάση, κανένα σενάριο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, καθώς δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό του ύψους της νέας αύξησης.

Οι καλύτεροι μισθοί είναι το επόμενο στοίχημα δήλωσε ο Μητσοτάκης  

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής με την περυσινή αύξηση, επισημαίνοντας ότι, με την περυσινή αύξηση, η Ελλάδα είναι στην 9η θέση μεταξύ των 22 χωρών της Ε.Ε. που έχουν νομοθετημένο κατώτατο μισθό, «στο μεταξύ, μεσολάβησαν άλλες δύο χώρες και, τώρα, βρισκόμαστε στην 11η θέση».

Με ατζέντα οικονομίας στις εκλογές ο Μητσοτάκης 

Παράλληλα, τόνισε ότι η νέα αύξηση θα είναι σημαντική και θα απαντά στην πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, ιδίως αυτοί που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, αλλά ταυτόχρονα θα λαμβάνει υπόψη τις αντοχές και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. «Δεν υπάρχει μαγική γομολάστιχα που να εξαφανίζει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top