Χατζηδάκης: Άλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα για τους συνταξιούχους

Τι είπε ο υπουργός Εργασίας

Κωστής Χατζηδάκης

«Άλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα για τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία και τους κοινωνικά αδύναμους», αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και συνεχίζει:

«Δεν είναι μόνο η απονομή των εκκρεμών συντάξεων. Δεν είναι μόνο η μείωση της ανεργίας από 17,5% το καλοκαίρι του 2019 σε 11,8% φέτος τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι μόνο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Με τον τελευταίο νόμο 4997/2022 για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων: Ρυθμίσαμε τον τρόπο καταβολής της οριζόντιας αύξησης 7,75% στις συντάξεις στο τέλος Ιανουαρίου. Και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες στο τέλος του έτους. Μειώσαμε τον χρόνο παραγραφής των ΜΗ βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια. Αυξήσαμε σε 24 τις δόσεις για τις ρυθμισμένες οφειλές στον ΕΦΚΑ. Θεσπίσαμε ενιαίους κανόνες για τη λήψη αναπηρικής σύνταξης, με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Θέσαμε πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις. Επεκτείναμε την άδεια μητρότητας σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα", σημειώνει ο υπουργός.

«Στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», όπως εξηγεί, «έχουμε αποφασίσει να προχωρούμε στον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και να εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top