Με ατζέντα οικονομίας στις εκλογές ο Μητσοτάκης 

Πού θέλει να επικεντρωθεί η συζήτηση στην προεκλογική περίοδο

Όπως μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για το Μέγαρο Μαξίμου η πορεία της οικονομίας είναι «βέλος» στην προεκλογική φαρέτρα της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει η κουβέντα να περιστραφεί γύρω από τις εξελίξεις σε αυτήν. 

ΟΟΣΑ: Προβλέπει μεγάλη μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το 2023

Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα θερμά τον ΓΓ του ΟΟΣΑ, τον κ. Ματίας Κόρμαν, και μαζί μίλησαν για την ετήσια έκθεση του οργανισμού που αφορά τη χώρα μας. 

Οι καλύτεροι μισθοί είναι το επόμενο στοίχημα δήλωσε ο Μητσοτάκης

Τα θετικά και τα «καμπανάκια» της έκθεσης ΟΟΣΑ για την Ελλάδα 

Με αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας, αλλά και με αστερίσκους για το 2023, παρουσιάστηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας.

Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία θετική έκπληξη της Ευρώπης για το 2022

Στα βασικά σημεία της εν λόγω έκθεσης, για το έτος που μας πέρασε, το 2022, ο ΟΟΣΑ θεωρεί την Ελλάδα «θετική έκπληξη» στην Ευρωζώνη, με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Βασικά σημεία από την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Βασικά σημεία από την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα 

Για το 2023, έχει μια σειρά συστάσεις για την οικονομία και τα φορολογικά και βεβαίως διεθνείς αβεβαιότητες. Ας κρατήσουμε, πάντως, δύο βασικούς αριθμούς: ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 1,1% για το 2023, αν και η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα προσεγγίσει το 2%, ενώ "βλέπει" επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 3,7%.  

Ιδρύεται Κέντρο ΟΟΣΑ στην Κρήτη 

Ο ΟΟΣΑ, πάντως, ήρθε για να μείνει στη χώρα μας, καθώς ιδρύει θεματικό κέντρο στην Κρήτη, με έμφαση το δημογραφικό και τη μετανάστευση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top