Αυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίες

Τουλάχιστον 243 ευρώ τον χρόνο η επιβάρυνση από την αύξηση 9,6%

Αυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίες

Τουλάχιστον 243 ευρώ τον χρόνο θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση κατά 9,6% των εισφορών κύριας ασφάλισης, υγείας και επικούρισης ή και εφάπαξ (όπου προβλέπεται).

Αυτό σημαίνει πως ένας ελεύθερος επαγγελματίας με πχ. εισόδημα 20.000 ευρώ που είχε επιλέξει την κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία και πλήρωνε 210 ευρώ, θα πληρώνει πλέον 230,2 ευρώ.

Οι ασφαλιστικές κατηγορίες είναι έξι και οι επαγγελματίες καλούνται να επιλέξουν αυτή που επιθυμούν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, αν και υπήρχαν σκέψεις για πιθανή κατάργησή της, παραμένει προς το παρόν η εισφορά των 10 ευρώ ανά ελεύθερο επαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο υπέρ ανεργίας.

Τέλος οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις: Θα εκδίδονται σε 60 ημέρες

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι οι εισφορές το 2023 μετά την αναπροσαρμογή είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που επέβαλε το 2017 ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά και με τις εισφορές που καθιερώθηκαν το 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση .

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι οι εισφορές το 2023 μετά την αναπροσαρμογή είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που επέβαλε το 2017 ο νόμος Κατρούγκαλου

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους επαγγελματίες

Αυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίεςΑυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίεςΑυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίεςΑυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίεςΑυξάνονται οι εισφορές για 1,2 εκατ. επαγγελματίες

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση για αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ για 1,2 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top