Ρεύμα: Υποχωρεί η τιμή του - Συνεχίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις

Στη χώρα μας σχεδόν 9 στους 10 πολίτες δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς

Ως και 50% χαμηλότερες αναμένεται ότι θα είναι οι χρεώσεις ρεύματος, που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι για τον Φεβρουάριο. Οι κρατικές επιδοτήσεις θα συνεχιστούν, πάντως, έτσι ώστε να συγκρατήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη νοικοκυριά κι επιχειρήσεις διαμαρτύρονται για υπέρμετρες επιβαρύνσεις.

Ρεύμα: Επιστροφή στον Μάρτιο του 2021- Ελπίδα για ανάλογη συνέχεια

Στη χώρα μας σχεδόν 9 στους 10 πολίτες δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς και 4 στους 10 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στα καλά νέα είναι πως η τιμή του ρεύματος υποχωρεί. Η τιμή της κιλοβατώρας τον Δεκέμβριο ανήλθε στα 25 λεπτά και αποτέλεσε από τις φθηνότερες ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ιταλία και η Ισπανία

Στη Γαλλία οι λογαριασμοί έχουν εκτοξευθεί. Σε εργοστάσιο ξυλείας το ηλεκτρικό ρεύμα από 40.000 ευρώ πέρσι έφτασε 160.000 ευρώ φέτος.

Στην Ισπανία ασθενής, ο οποίος κάνει χρήση οξυγόνου, βλέπει το εισόδημά του να εξανεμίζεται λόγω της χρόνιας πάθησής του. 

Βόρεια Ελλάδα: «Τσουχτεροί» οι λογαριασμοί ρεύματος

Με μολύβι και χαρτί υπολογίζουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες, οι ενεργειακές δαπάνες των νοικοκυριών για τη θέρμανση είναι αυξημένες σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top