Τιμή φυσικού αερίου: Η «βουτιά» ανοίγει «παράθυρο» για παροχές 700 εκ. ευρώ

Στο τραπέζι μείωση εισφορών – καταβολή αναδρομικών από δώρα και επικουρικές

H πτώση στην τιμή του φυσικού αερίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παροχών (Video Star)   

Στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2021, υποχώρησε η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία σήμερα έφτασε ως τα 51 ευρώ και αυτή η «βουτιά» άρχισε ήδη να πιέζει προς τα κάτω και τη χονδρική τιμή του ρεύματος. 

Φυσικό αέριο: Ραγδαία πτώση της τιμής - 5 φορές φθηνότερο από τον Αύγουστο!

Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι μπορεί να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 600 με 700 εκατομμύρια ευρώ για νέες εισοδηματικές ενισχύσεις, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η καταβολή αναδρομικών από δώρα κι επικουρικές σε όλους τους συνταξιούχους.Γεωτρήσεις:

Το «πάνω χέρι» αποκτά η Ελλάδα στα ενεργειακά της Μεσογείου

 

Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Ελλάδα το 2022  

Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου το 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς το ελληνικό σύστημα μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας κάλυψε το κενό που δημιούργησε η μείωση ή διακοπή των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην περιοχή. Αντίθετα η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε κατά 19%.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τον απολογισμό του ΔΕΣΦΑ για το 2022, σύμφωνα με τα οποία η συνολική ζήτηση (εγχώρια κατανάλωση και εξαγωγές) φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 11,11%, φθάνοντας τις 86,18 Τεραβατώρες (TWh) από 77,56 ΤWh το 2021. 
Αντίστοιχα, οι εισαγωγές φυσικού αερίου ανήλθαν σε 86,16 TWh, καταγράφοντας αύξηση 10,84% σε σύγκριση με τις 77,73 TWh το 2021. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top