Kατώτατος μισθός: Σενάρια για μεγαλύτερη αύξηση, όση και ο πληθωρισμός! 

Διπλή αύξηση θα δουν οι συνταξιούχοι στο τέλος του μήνα

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αυξήσεις σε κατώτατο μισθό και συντάξεις 

Εναλλακτικά σενάρια, για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, εξετάζει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να ανακουφιστούν από τις πληθωριστικές ανατιμήσεις, περίπου 650.000 εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα. 

Κατώτατος μισθός: Τα σενάρια για το ύψος της αύξησης από 1η Απριλίου

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, από τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 752 ευρώ, δηλαδή στα προ Μνημονίων επίπεδα. Στο εναλλακτικό σενάριο, θα δοθεί αύξηση όσο και στους συνταξιούχους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο νέος κατώτατος θα αγγίξει τα 770 ευρώ. 

Υπάρχουν, όμως σκέψεις για πλήρη απορρόφηση των απωλειών του πληθωρισμού, οπότε ο κατώτατος θα ξεπεράσει τα 780 ευρώ, συμπαρασύροντας και το επίδομα ανεργίας

Αυξήσεις 7,75% στους συνταξιούχους μετά από 12 χρόνια

Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα διπλή, καθώς πέρα από αυτήν στη σύνταξη του Φεβρουαρίου, θα πάρουν και τα αναδρομικά του Ιανουαρίου. 

Συνταξιούχος που έπαιρνε ως τώρα 940 ευρώ, θα πάρει 1.086 ευρώ. 73 ευρώ είναι η μόνιμη αύξηση και άλλα 73 ευρώ, τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.   

Θετικό «ντόμινο» σε όλες τις συντάξεις
Η διπλή αύξηση στις συντάξεις τον Ιανουάριο  

Η διπλή αύξηση στις συντάξεις τον Ιανουάριο 

Η αύξηση αυτή συμπαρασύρει την Εθνική Σύνταξη, δηλαδή το ελάχιστο ποσό που μπορεί να πάρει κανείς, την «οροφή» κύριων- επικουρικών συντάξεων, τη σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, τη Σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων, τη Σύνταξη χηρείας, τις νέες προσωρινές συντάξεις.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top