Αυξήσεις μισθών σε βιομηχανία, λιανεμπόριο και τουρισμό

Υπογράφονται νέες κλαδικές συμβάσεις

Αυξήσεις μισθών πάνω από 10% σε βιομηχανία, λιανεμπόριο και τουρισμό

Χρονιά αυξήσεων θα είναι το 2023 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Μεγάλες επιχειρήσεις από τον κλάδο της βιομηχανίας, αλλά και του λιανεμπορίου και του τουρισμού, ανακοινώνουν ή προγραμματίζουν αυξήσεις ή μπόνους για τους εργαζομένους τους, ενώ τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται και η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Αυτά θα είναι τα προϊόντα στο εορταστικό καλάθι και το Καλάθι του Άη Βασίλη

Την ίδια ώρα, νέα σύμβαση διετούς διάρκειας (2023-2024) αναμένεται να υπογραφεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με το ύψος των αυξήσεων να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 10,5% (5,5% το 2023 και 5% το 2024).

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ποιες αλυσίδες παιχνιδιών θα συμμετέχουν

Για τους ανθρώπους της αγοράς οι αυξήσεις των μισθών ενισχύουν την κατανάλωση, η οποία λόγω των σημαντικών αυξήσεων στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά έχει οδηγήσει σε περιορισμό των αγορών σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Γεμίζουν οι χειμερινοί προορισμοί: Πάνω από 90% η πληρότητα σε κρατήσεις

Εξάλλου, οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε αυξήσεις μισθών εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί αναγκαία συνθήκη τόσο ως επιβράβευση όσο και ως ενίσχυση των εργαζομένων στο δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Νέα μείωση της ανεργίας: Στο 11,6% τον Οκτώβριο

Παράλληλα, αναφέρουν ότι αποτελεί και κίνητρο για να μη χάσουν στελεχικό δυναμικό αλλά και να προσελκύσουν νέους ιδιαίτερα σε τομείς που απαιτούν εξειδικεύσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top