Εστίαση: Προετοιμασίες για τις γιορτές - Πόσο θα κοστίσει το ρεβεγιόν

Αισιοδοξία για αυξημένη κίνηση στις γιορτές

Πυρετώδεις προετοιμασίες των καταστημάτων εστίασης για τις γιορτες / βίντεο Star

Τα καταστήματα εστίασης ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σβήνουν και γράφουν το μενού για το ρεβεγιόν των ημερών, το οποίο σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι... τσιμπημένο κατά τουλάχιστον 15% με 20%.

Αποκάλυψη Star: Νέο πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια

Όπως δηλώνει στην κάμερα του Star η Μορφούλα Βλάντίδου, ιδιωτική υπάλληλος: «Εδώ θα κάνουμε Χριστούγεννα, δύο χρόνια είμαστε κλεισμένοι μέσα και νομίζω ευκαιρία είναι να βγει ο κόσμος έξω, να γιορτάσει, να διασκεδάσει».

Οι επιχειρηματίες ετοιμάζουν ήδη τις εορταστικές γευστικές εκπλήξεις τους. Οι τιμές θα είναι, όμως, προσαρμοσμένες στα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης, δηλαδή, αυξημένες. Με τη συντριπτική πλειονότητα αγαθών και υπηρεσιών να έχουν ακριβύνει τον τελευταίο έναν χρόνο, η εστίαση δέχεται και σχεδόν αναπόφευκτα αναπαράγει την ακρίβεια

Τα καταστήματα εστίασης ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τις τιμές του φετινού ρεβεγιόν να είναι τσιμπημένες κατά 15% με 20% / Φωτογραφία Eurokinissi 

Η ενεργειακή κρίση... φουσκώνει το εορταστικό ρεβεγιόν 

Όπως δηλώνει ο Γιώργος Λειβαδίτης, διευθυντής μπαρ - εστιατορίου: «Έχουν ήδη αρχίσει οι τηλεφωνικές κρατήσεις με ειδικό μενού για εκείνες τις ημέρες. Οι τιμές θα είναι αυξημένες, ανάλογα με την αγορά, υπολογίζω περίπου 15% με 20%. Πέρυσι είχαμε 55€ το Χριστουγεννιάτικο μενού και 60€ το Πρωτοχρονιάτικο».

Χριστουγεννιάτικα στολίδια: Πιο ακριβά φέτος από κάθε άλλη φορά

Και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Ο κόσμος θέλει να βγει έξω, υπάρχει δυσκολία οικονομική. Εμείς ως επιχειρηματίες θέλουμε και προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες τιμές».

Οι επιχειρηματίες κατά γενική ομολογία, πάντως είναι αισιόδοξοι ότι φέτος στις γιορτές ο κόσμος θα βγει να διασκεδάσει και να ζήσει λίγες ξέγνοιαστες προCovid στιγμές / Φωτογραφία Eurokinissi

Aισιοδοξία για αυξημένη κίνηση στις γιορτές

Τα μηνύματα, πάντως αποπνέουν αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα έσοδα στον χώρο της εστίασης το τρίτο τρίμηνο του χρόνου ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Εστίαση: Νέα παράταση για τα τραπεζάκια του lockdown

Οι επιχειρηματίες κατά γενική ομολογία, πάντως είναι αισιόδοξοι ότι φέτος στις γιορτές ο κόσμος θα βγει να διασκεδάσει και να ζήσει λίγες ξέγνοιαστες προCovid στιγμές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top