Χριστουγεννιάτικα στολίδια: Πιο ακριβά φέτος από κάθε άλλη φορά

Πόσο κοστίζουν φέτος τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και οι μπάλες

Πιο ακριβά από κάθε άλλη φορά είναι φέτος τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα στολίδια. Οι καταναλωτές μπαίνουν βλέπουν και οι περισσότεροι αποφασίζουν να στολίσουν αυτά που ήδη έχουν από τις προηγούμενες χρονιές. 

Χριστούγεννα: Ποιες είναι οι τιμές για δέντρα, στολίδια και λαμπάκια

Οι τιμές στα δέντρα και τα στολίδια είναι ανεβασμένες από 15 έως 40% λόγω του αυξημένου μεταφορικού κόστους αφού τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα έρχονται από την Κίνα. 

Ένα δέντρο 1,5 μέτρο κοστίζει 45 ευρώ. Για τα 2,5 μέτρα οι τιμές ανέρχονται στα 500 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα μα το μέγεθος και την ποιότητα. 

Πόσο ρεύμα «καίνε» τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

«Από τις 15 Νοεμβρίου η κίνηση αυξήθηκε. Υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα με συνέπεια ο κόσμος να μην ψωνίζει τόσο πολύ όσο θα ήθελε. Όταν παίρνει κάποιος συμπλήρωμα για να συμπληρώσει τα στολίδια που έχει εκεί θα δώσουν και 20,30,50 ευρώ…Στην περίπτωση που θα πάρει στολίδια για όλο το δέντρο μπορεί να ξεπεράσει και τα 200-300 ευρώ» δηλώνει στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o ιδιοκτήτης καταστήματος εποχιακών ειδών Αντώνης Ευθυμίου.

Πιο ακριβά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια φέτος Πιο ακριβά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια φέτος   

Στα ύψη οι τιμές για χριστουγεννιάτικο στολισμό 

Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που ακόμα δεν έχουν κάνει αγορές και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για τον φετινό στολισμό αλλά με μέτρο.  

Οι τιμές για τις χριστουγεννιάτικες μπάλες ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 50. Και τα λαμπιόνια κοστίζουν από 10 μέχρι 30 ευρώ. 

Ξεκίνησαν οι αγορές για τα γιορτινά δώρα

Τα έξοδο για χριστουγεννιάτικα δώρα Τα έξοδα για χριστουγεννιάτικα δώρα 

Ενώ οι καταναλωτές είναι ακόμα …μαγκωμένοι για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, δε συμβαίνει το ίδιο με τα δώρα. 

«Η κίνηση έχει αυξηθεί λίγο πριν την Black Friday που ξεκίνησαν οι προσφορές μια με δυο εβδομάδες πριν και θα πάει έτσι λογικά μέχρι τα Χριστούγεννα, μάλλον μέχρι του Αι Γιαννιού. Ποια προϊόντα φεύγουν περισσότερο; Κυρίως αυτά που είναι για δώρο. Και κάποιες αγορές πιο προσωπικές που είναι πιο πολυτελείς. Τα δώρα κυμαίνονται μεταξύ 80 και 150 ευρώ, ρολόγια και κοσμήματα» τονίζει  ο εργαζόμενος σε διαδικτυακό κατάστημα, Παναγιώτης Κατσικάρης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top