Εστίαση: Νέα παράταση για τα τραπεζάκια του lockdown

Τι αποφασίστηκε για τα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους

Ένα βήμα πριν κατεβάσουν τους διακόπτες, βρίσκονται χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς τα λειτουργικά κόστη έχουν χτυπήσει «κόκκινο»

Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 παρατείνεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης χωρίς την καταβολή τέλους στον οικείο δήμο.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς η προηγούμενη απόφαση έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2020, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους ατελώς, λόγω της πανδημίας.

Εστίαση: Ένα βήμα πριν κατεβάσει ρολά, λόγω κόστους λειτουργίας!  

Η εφαρμογή του έδωσε τη δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης και να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την Όμικρον 4 και την Όμικρον 5

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών, ειδικά στις περιοχές όπου η κίνηση ξένων επισκεπτών καλά κρατεί, τις τελευταίες ημέρες πίεζαν τους δημάρχους να κάνουν ό,τι μπορούν για το θέμα.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα – Μείωση στους θανάτους

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) ανέφερε ότι το μέτρο καλό θα ήταν να παραταθεί έως και τις 31 Μαρτίου 2023, ώστε να βγει και ο χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top