Εστίαση: Ένα βήμα πριν κατεβάσει ρολά, λόγω κόστους λειτουργίας!  

Στο «κόκκινο» οι καταστηματάρχες μετά τις αυξήσεις στην ενέργεια   

Ένα βήμα πριν κατεβάσουν τους διακόπτες, βρίσκονται χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς τα λειτουργικά κόστη έχουν χτυπήσει «κόκκινο» μετά την εκτίναξη της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου. «Χρειαζόμαστε πρόσθετη στήριξη και γενναίες επιδοτήσεις»  λένε οι επαγγελματίες του κλάδου στην κάμερα του Star.   

Εστίαση: Υποχρεωτική σύμβαση με ελάχιστο μισθό 713 ευρώ

Με «black out» απειλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης

«H κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς σαν επιχείρηση  είναι ζήτημα πώς θα κρατηθούμε, πως θα δουλέψουμε. Τα ψυγεία πώς θα δουλέψουν, τα ψάρια πού θα τα βάλω; Χρειαζόμαστε πραγματική βοήθεια από το κράτος, να μας βοηθήσουν, για να μπορούμε και εμείς να σταθούμε, να είμαστε ανοικτοί» δηλώνει η  υπεύθυνη εστιατορίου Μαίρη Δρόσου.

Όπως δηλώνου οι επιχειρηματίες του κλάδου, είναι πολύ δύσκολο με αυτή την άνοδο του κόστους του ρεύματος , να συντηρηθεί μια επιχείρηση εστίασης ...

Έως το τέλος του έτους ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, γυμναστήρια

 

30% πάνω το ρεύμα σε μια επιχείρηση εστίασης σε ένα χρόνο!

Ο κ. Βαγγέλης Λαζαρίδης που είναι υπεύθυνος  σε μπαρ - εστιατόριο στο Καλαμάκι πήρε πριν λίγες μέρες τον λογαριασμό του ρεύματος για το μαγαζί του.  

Ο ίδιος ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας στην κάμερα του Star για το ποσό του λογαριασμού ρεύματος που καλείται να πληρώσει: «Γύρω στα 2.500 με 3.000 ευρώ, εξαρταται πάντα τι λογαριασμός σου έρχεται, έναντι ή  εκκαθαριστικός». Όπως διευκρινίζει τα ποσά των λογαριασμών προηγουμένως ήταν τουλάχιστον κατά 30% λιγότερα, ενώ τον προβληματίζει ότι από το τέλος Οκτωβρίου λόγω του κρύου θα πρέπει να βγουν και τα «μανιτάρια» στον αίθριο χώρο, «που είναι μια δαπάνη τεράστια για το μαγαζί, κοντά στα 3.000 ευρώ έκαστο τον μήνα, γιατί είναι 6 σόμπες».

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή για όλους τους εργαζόμενους

Πρόσθετα μέτρα και πλαφόν ζητούν οι επιχειρηματίες - Κίνδυνος λουκέτων 

Οι επιχειρηματίες ζητούν πλέον άμεσα μέτρα στήριξης. Τουλάχιστον 4 στους 10 φοβούνται ότι το μαγαζί τους δε θα βγάλει τον χειμώνα. 

«Υποβάλαμε αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς σήμερα. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απόφαση για πλαφόν στην ενέργεια στον καταναλωτή και στην επιχείρηση, διαφορετικά τα μεγάλα κόστη στο ρεύμα οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο τη μικρομεσαία επιχείρηση», τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top