Πώς θα κατεβάσουν τους διακόπτες τα νοικοκυριά 6 έως 9 το βράδυ   

«Πονοκέφαλος» η εφαρμογή της σύστασης σε ώρες που είναι όλοι στο σπίτι   

Σύσταση για τη μείωση της κατανάλωσης στα νοικοκυριά 6 έως 9 το βράδυ (Video Star)  

Πονοκέφαλο προκαλεί στους καταναλωτές η σύσταση να περιορίσουν τη χρήση των ενεργοβόρων οικιακών συσκευών τις απογευματινές ώρες, όταν δηλαδή τα μέλη του νοικοκυριού μαζεύονται στο σπίτι.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, να συνεχιστεί αυτό τους χειμερινούς μήνες, ειδικά τις ώρες αιχμής, δηλαδή 6 με 9 το βράδυ; 

Οι συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα

Δυστυχώς οι πιο ενεργοβόρες συσκευές είναι και αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο

Οι «ύπουλες» ηλεκτρικές συσκευές που «βάζουν φωτιά» στον λογαριασμό  

Ο θερμοσίφωνας φτάνει ως τις 5.500 W, ο φούρνος της κουζίνας «καίει» και την τσέπη, το καθημερινό πλυντήριο ρούχων αναπόφευκτο, ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά, ενώ ως παγίδα μεγάλης κατανάλωσης ρεύματος χαρακτηρίζεται και το σίδερο.  

Η κρατική επιδότηση «φρενάρει»  τους λογαριασμούς ρεύματος 

Σταθερά παραμένουν τα τιμολόγια του ρεύματος το Νοέμβριο, μετά τις κρατικές επιδοτήσεις που έφτασαν τα 430 εκατομμύρια ευρώ.

Νέες επιδοτήσεις για το ρεύμα: «Να μειωθεί η κατανάλωση 18:00 - 21:00»

Η τιμή της κιλοβατώρας το Νοέμβριο συγκρατήθηκε περίπου στα 15 με 16 λεπτά, ενώ για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά περιορίζεται στα 11 λεπτά. «Κλειδί», η κρατική επιδότηση. 

Παράδειγμα είναι νοικοκυριό με κατανάλωση 400 kWh, που θα πλήρωνε 159 ευρώ, αλλά με την επιδότηση θα επιβαρυνθεί με 64 ευρώ. 

«Για έναν ακόμα μήνα απορροφούμε το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος, διατηρούμε προσιτές τις τιμές λιανικής» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.  

Το ενεργειακό στη συνάντηση Μητσοτάκη -  Σολτς  

Με ερώτηση του προς το Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Γιώργος Ευγενίδης και το Star ανέδειξαν  τις διαφωνίες εντός της Ευρώπης για το πλαφόν στο φυσικό αέριο. 

Μητσοτάκης – Σολτς: Τι συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση και το γεύμα 

 «Δεν είναι, όμως, τώρα η ώρα για μια ευρωπαϊκή λύση για τον περιορισμό των τιμών της ενέργειας, για να περιοριστεί η μεταβλητότητα των ενεργειακών αγορών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του Star για να απαντήσει ο Όλαφ Σολτς:  

«Στην πράξη υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά στο επίπεδο των υπουργών ενέργειας, ιδιαίτερα για να μειώσουμε την σπέκουλα που οδηγεί στην αύξηση των τιμών ενέργειας». 

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το ίδιο ζήτημα: «Ελπίζω, δε θα πω ότι είμαι σίγουρος, αλλά θα ήταν αποτυχία μας -και το συζητήσαμε αυτό στο Συμβούλιο- αν το θέμα ξαναγυρίσει σε μας. Δε θέλουμε να γυρίσει το θέμα».  

«Για έναν ακόμη μήνα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε νέες επιδοτήσεις που συντηρούν την ακρίβεια στο ρεύμα και την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα σημερινά μέτρα.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top