Σύνοδος Κορυφής: Προστασία σε πολίτες και επιχειρήσεις ζητά ο Μητσοτάκης

Το διπλό μήνυμα της ελληνικής πλευράς για την ενεργειακή κρίση

Συνεδρίαση - «θρίλερ» αναμένεται για την ενέργεια στη Σύνοδο Κορυφής / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 19/10/22

Τη θέση πως η ΕΕ οφείλει να στείλει σαφές, ενιαίο μήνυμα στις αγορές ενέργειας πως θα προστατεύσει τους πολίτες της και τις επιχειρήσεις της από τις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής που είναι αφιερωμένη στην ενεργειακή κρίση.

Η κυβέρνηση θεωρεί τη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θετική, σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του προβλήματος, που απαιτεί συνολική απάντηση, όπως είχε υπογραμμίσει τον Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστολή του, που περιλάμβανε σχέδιο έξι σημείων, προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Μητσοτάκης: Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια όλων

Το διπλό μήνυμα της ελληνικής πλευράς για την ενεργειακή κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ταχθεί υπέρ της δέσμης προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης, αφού εγκριθεί από το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανισμού διόρθωσης τιμών.

Προσωρινό πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου προτείνει η Κομισιόν 

Το γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου υποχωρεί εν μέρει συνδέεται με το ότι η συζήτηση στην ΕΕ για το όριο τιμής παραμένει ανοικτή.

Ο πρωθυπουργός θα στείλει, λοιπόν, διπλό μήνυμα:

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Συνεδρίαση - «θρίλερ» αναμένεται για την ενέργεια  

- Ότι η Ευρώπη οφείλει να στείλει σαφές και ενιαίο μήνυμα προς τις αγορές ενέργειας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της απέναντι στις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών.

Ρεύμα - φυσικό αέριο: Σημαντικά φθηνότεροι οι λογαριασμοί τον Νοέμβριo

- Ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να δράσει αποφασιστικά έχοντας στο οπλοστάσιό της και έναν μηχανισμό που θα θέτει ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top