Γεωργιάδης: Πού θα πάνε τα λεφτά  του νέου ΕΣΠΑ    

Μίλησε για «ρεκόρ ταχύτητας στην απορρόφηση»   

Άδωνις Γεωργιάδης
φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση  

«Έχουμε φτάσει στο ρεκόρ ταχύτητας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Αυτό έχει την δουλειά πολλών ανθρώπων. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί χάρη στη πολύ μεγάλη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα το 2020, αυτό αποτέλεσε την βασική ασπίδα στην μεγάλη ύφεση που έφερε η πανδημία στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, από τη Λάρισα, στα πλαίσια της συμμετοχής του στην εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Μητσοτάκης για Νέο ΕΣΠΑ: 8 δισ. ευρώ στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα  

Όπως είπε ο υπουργός, «η χώρα κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερο ποσό στο νέο ΕΣΠΑ», για να συμπληρώσει πως «τα ποσά από το νέο ΕΣΠΑ θα διαχυθούν στην ελληνική οικονομία, εν μέσω της ύφεσης που έχει φέρει ο πόλεμος».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως χρησιμοποιούνται όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία για την στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Μητσοτάκης: 2 δισ. ευρώ επιπλέον πόροι στο νέο ΕΣΠΑ

«Είμαι υπερήφανος με την διαπραγμάτευση που κάναμε αρχικά και πήραμε τα περισσότερα χρήματα (26 δισ. από 21 της προηγούμενης περιόδου). Με την δουλειά μας λάβαμε την έγκριση, πρώτοι από όλη την ΕΕ, και με την πολιτική μας δώσαμε αύξηση στις Περιφέρειες κατά 3 δισ. ευρώ. Εμείς την Ελλάδα μας την θέλουμε στην πρώτη θέση πάντα, και για αυτό εργαζόμαστε» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στους ευρωσκεπτικιστές, σημειώνοντας πως η Ε.Ε. είναι ο καλύτερος κόσμος για να ζει ένας άνθρωπος». Τόνισε δε, πως «η Ε.Ε είναι ο χώρος όπου η δημοκρατία θριαμβεύει, τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται απολύτως σεβαστά και η ελευθερία του λόγου είναι στον πυρήνα της σκέψης μας».

«Καλάθι Νοικοκυριού»: Στα σούπερ μάρκετ η λίστα προϊόντων χωρίς αυξήσεις 

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, λέγοντας πως «η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη, παρά την παράνομη εισβολή του του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία».

«Ο κ. Πούτιν νομίζει πως οι δυτικές κοινωνίες είναι κάποιες καλομαθημένες κοινωνίες, που επειδή μας έφερε μεγάλο πληθωρισμό, θα διαλύσουμε τις κοινωνίες μας για να υποχωρήσουμε στην εισβολή του στην Ουκρανία. Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβούν. Η δημοκρατία θα νικήσει εκ νέου στην όμορφη ήπειρό μας και θα προχωρήσουμε μπροστά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, ο υπουργός απευθύνθηκε στους ευρωπαίους εταίρους, λέγοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ευρώπη, για να συμπληρώσει πως η «χώρα μας είναι η χώρα με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ε.Ε.».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top